Zgrada Rijaseta na Kovačima: Radovi sredinom naredne godine

Vijesti 25. okt 201715:20 > 15:27
N1

U Gazi Husrev-begovoj biblioteci upriličeno je svečano potpisivanje protokola između Islamske zajednice u BiH - Vakufske direkcije i Generalne direkcije vakufa Republike Turske o finansiranju nastavka izgradnje administrativne zgrade Rijaseta IZ u BiH na Kovačima.

Mnogo zvanica upriličilo je svečanom potpisivanju ovog sporazuma. Reis Kavazović, bivsi reis Cerić, ambasador Turske u BiH Haldun Koc, Adnan Erten, direktor Vakufske direkcije Turske, koji je dobio posebno priznanje za kompletno finansiranje izgradnje studentskog doma Fakulteta slamskih nauka u Sarajevu, ali i mnogih drugih objekata.

Adnan Erten izjavio je da iz Vakufske direkcije Turske u planu imaju da nastave da grade u cijeloj BiH, Albaniji, Crnoj Gori, ali i Srbiji, pogotovo nakon niza potpisanih sporazuma sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Planirano je da se radovi na dovršetku izgradnje zgrade Rijaseta završe prije kraja 2018. godine, a Generalna direkcija vakufa Republike Turske će za to izdvojiti novac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.