Teško povrijeđeni radnik van životne opasnosti

Vijesti 29. jan 201508:58 > 09:12
Anadolija

Stanje teško povrijeđenog radnika koji je smješten na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon jučerašnje nesreće na Marijin-Dvoru je stabilno i nalazi se na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Trenutno stanje pacijenta N.H. (1976.) koji je smješten na Klinici za ortopediju i traumatologiju je stabilno i pod nadzorom ljekara. On se nalazi van životne opasnosti. Nakon jučerašnjeg pada skele u sarajevskom naselju Marijin Dvor pacijent je primljen u teškom stanju, gdje su mu konstatovane teže tjelesne povrede kičme, lom grudne kosti i višestruke kontuzije trupa“, kazala je za N1 Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a.

N1
N1
N1
N1
N1

U nesreći koja se desilla jučer oko 17 sati dvije osobe su poginule kada se srušila skela koja je osiguravala objekat u izgradnji.

Omer Omeragić bio je svjedok nesreće koji je pomagao povrijeđenim radnicima. Za N1 je kazao: “Pomagao sam unesrećenim, jedan je jedva davao znake života. Priključili su ga na aparate

Saobraćaj na dijelu glavne gradske prometnice od Marijin Dvora prema Skenderiji ni jutros nije u funkciji zbog vršenja uviđaja.