Iz "Švicarca" najavili blokadu rada 30 Addiko poslovnica

Vijesti 17. nov 201712:35 > 12:47
N1

Predsjednik Udruženja Švicarac BiH Kemal Duraković obratio se medijima obavještenjem o "blokadi rada minimalno 30 Hypo-Addiko poslovnica u BiH", a saopćenje prenosimo u nastavku.

“Dana 18.11.2017 (subota) sa početkom u 11:00 časova pa do kraja radnog vremena, obespravljeni i ostavljeni sami da se bore protiv nepravde i nezakonja koju sprovodi Hypo-Addiko banka nad članovima Udruženja i korisnicima kredita nikad viđenog CHF, isti članovi će izvrsiti blokadu rada šaltera pomenute banke”, piše u saopćenju.

“Blokade rada šaltera će se izvršiti na svim poslovnicama u Sarajevu (Alipašino Polje, Ferhadija, kod Predsjedništva i drugim), u Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Zenici, Prijedoru, Gradačcu, Gradiškoj, Bugojnu, Ilidži, Foči, Bihaću itd. Blokade će vršiti grupe po desetak i više korisnika kredita po pojedinačnoj poslovnici”, navedeno je u saopćenju Udruženja Švicarac.

Duraković je naglasio kako će lično predvoditi kao predsjednik Udruženja grupu u blokadi rada glavne centrale i banke na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Iz ovoga Udruženja su istakli i da je sutrašnja blokada samo “generalna proba pred buduće blokade koje će se proširiti na svih 67 poslovnica u BiH”.

Kažu i kako obespravljeni korisnici kredita nemaju drugačijeg načina borbe za pravdom i istinom u borbi protiv nepravde i kriminala.