Sarajevo počinje živjeti duhom novogodišnjih praznika

Vijesti 02. dec 201718:50 > 19:03
N1

Sarajevo počinje živjeti duhom novogodišnjih praznika. Počinju manifestacije koje će uveseliti građane, a jedna od njih je i "Božićni bazar" ambasade Njemačke u BiH. Bazar i ove godine nudi univerzalne i humane poruke.

Istinski božićni i novogodišnji duh je i ove godine bio razlog da Sarajlije posjete “Božićni bazar”. Božićne pjesme, hrana i piće su pričinile zadovoljstvo brojnim posjetiocima. Pored toga, predstavljene su rukotvorine organizacija iz cijele BiH koje se bave zaštitom ugroženih kategorija stanovništva.

Njemačka ambasadorica, Christiane Hohman kaže da je briga o čovjeku poruka ove manifestacije.

Za nas je ovaj bazar dio božićne tradicije koja podrazumijeva darovanje. Imate priliku da okusite božićnu hranu i piće, kao što su vino i božićni kolačići. Mnogi ljudi koji žive u Sarajevu veoma dobro znaju šta je božićni duh, pa i onaj koji možete osjetiti u Njemačkoj jer su mnogi od njih živjeli u Njemačkoj ili imaju porodice u Njemačkoj“, rekla je Christiane Hohman, ambasadorica Njemačke u BiH.

Novac od prodatih rukotvorina će se iskoristiti u humanitarne svrhe. I to je jedan od razloga zašto su građani posjetili manifestaciju. Svoje zadovoljstvo nisu krili najmlađi posjetioci.

Njemačka ambasadorica ne krije svoju satisfakciju zbog uspjeha bazara. “Božićni bazar” je prilika za ambasadu Njemačke i da predstavi kulturu svoje države u BiH.