CIA nudi posao, 161.900 dolara godišnje ako znate bosanski!

Vijesti 16. dec 201717:56 > 18:02
N1

Govorite bosanski, hrvatski ili srpski? E pa možda ste upravo Vi savršen kandidat, ili kandidatkinja, za rad u najvećoj špijunskoj agenciji na svijetu. CIA, naime, traži baš ljude s odličnim poznavanjem tih jezika.

Osim “mogućnosti da brane Sjedinjene Američke Države”, potencijalni novi zaposlenici dobivaju novčane bonuse do 35.000 dolara, ovisno o poznavanju jezika i funkciji koju će preuzeti. I to odmah po zaposlenju.

Vjerojatno najprimamljivije radno mjesto je ono instruktora za strane jezike u CIA-inom sjedištu u Washingtonu s plaćom do 161.900 dolara, bez raznih bonusa.

“CIA pruža vrhunsku obuku energičnim, kreativnim i upornim obavještajnim profesionalcima. Instruktori jezika izvršavaju programe koji pružaju studentima sva potrebna kulturološka i jezična znanja potrebna za rad i boravak u inozemstvu”, stoji, između ostaloga, u oglasu za posao.

Naravno, ako Vas pak zanima nešto malo operativnije, CIA traži kandidate za prikupljanje i obradu, ali i iskorištavanje, otvorenih izvora informacija gdje je plaća nešto niža, rad vjerojatno malo uzbudljiviji.

“Kao časnik za iskorištavanje otvorenih izvora informacija (OSEO) za CIA, otkrivat ćete, prikupljati i procjenjivati javno dostupne informacije, poznate pod imenom Open Source Intelligence (OSINT), u dinamičnom, sve širem digitalnom okruženju”, dio je oglasa za posao.

Svi prijavljeni moraju proći rigorozna testiranja, a jedan od uvjeta je da nisu koristili droge u posljednjih godinu dana što će CIA provjeravati vlastitom metodologijom, piše Express.hr.

Oglas za posao možete pogledati na ovom linku.