Praštalo: U BiH je moguće okupiti subjekte različitih polja

Vijesti 17. dec 201714:34 > 14:37
Fena

Evropski pokret u Bosni i Hercegovini (EPuBiH) u martu ove godine pokrenuo je novi Projekt "Opće-društveni dijalog u BiH" u namjeri da okuplja uspješne ljude da bi razvili osnovu za kulturni dijalog u BiH.

Predsjednik EPuBiH Predrag Praštalo na konferenciji za medije u Sarajevu je kazao da su u okviru projekta do sada održana dva panela putem kojih su, kako je naveo, pokazali da je u BiH moguće okupiti subjekte koji dolaze iz različitih polja djelovanja.

Zaključili smo da je moguće pokrenuti jedan sasvim normalan dijalog, a glavna namjera EPuBiH je da pokrenemo one teme koje mnogi zaobilaze“, istakao je Praštalo.

Siguran je da se može razgovati i o najtežim temama koje opterećuju bh. društvo.

Najveći problem u BiH je dogovoriti o temama iz prošlosti, kao i političkim pitanjima. Svi znamo da se u BiH kao malo gdje u Evropi sve ispolitizira“, naveo je Praštalo.

Najavio je da će u ponedjeljak u okviru projekta u Sarajevu biti održan poslovni forum i akademija ”Vrijeme je za Evropu”. Tokom akademije bit će dodijeljene nagrade istaknutim pojedincima i kolektivima za doprinos jačanju društvenih odnosa u BiH.