Bijele ruže za Irhana Foču: "Imala sam brata heroja…"

Vijesti 24. dec 201714:39 > 14:42
N1

Irhan Fočo, jedan od dva mladića tragično nastradala u rijeci Miljacki jučer je ukopan na gradskom groblju Vlakovo, a danas su njegovi prijatelji, poznanici i građani Sarajeva bacili bijele ruže u Miljacku, na mjestu gdje su dvojica mladića zadnji put viđeni.

Okupljanje su organizovali Irhanovi prijatelji, s porukom prisjećanja hrabrog čina ovog momka, ali i simbolikom bijelih ruža koje su u Miljacku spuštene kako bi osvjetlile put u mutnoj rijeci i olakšale pronalazak Aldina Mulića.

Irma Adžamija, Irhadova sestra za N1 rekla je kako svi oni koji su ga poznavali trebaju čuvati sreću zbog toga.

Imala sam brata heroja koji će mi ostat uvijek najbolji brat na svijetu. Moj saborac, heroj, desna ruka. Šta da vam kažem, bio i ostao najbolji i ostaće najbolji, ne samo meni – nego cijelom svijetu. Duša će me boliti uvijek i ostaću pribrana radi njega jer mi je uvijek branio – nemoj seko plakati, biće dobro, Uvijek mi je brisao suze, uvijek bio tu – sad je gore.”

Okupljanju su prisustvovali i oni koji nisu poznavali Irhana, a koji su htjeli iskazati poštovanje mladiću koji je izgubio život spašavajući prijatelja. Suad Radončić, jedan od okupljenih građana, kazao je kako nije poznavao Irhada, ali je došao motiviran njegovim herojskim činom. “Gesta tog momka, svaka mu čast – mislim da je 15% od 100% naroda spremno da tako nešto uradi.”

Potraga za drugim mladićem, Aldinom Mulićem, još uvijek traje.

N1
N1
N1
N1
N1