Zatražena hitna sjednica PS BiH samo sa jednom tačkom

Vijesti 26. dec 201711:11 > 11:13
N1

Klub SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zatražio je jutros od predsjedavajuće Predstavničkog doma Borjane Krišto sazivanje hitne sjednice.

Kako je za N1 potvrdio predsjedavajući Kluba SDA Amir Fazlić, zahtjev za hitnom sjednom upućen je jutros sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

Fazlić je naveo da nema razloga se odugovlači sa ovom tačkom i da ukoliko ne bude sjednice ide odluka o privremnom finansiranju.

O ovom pitanju očitovali su se i iz Kluba Demokratske fronte. Kako je naveo Damir Bećirović, predsjedavajućiKluba DF-a, “očigledno je da nekome i ne odgovara da na državnom nivou imamo budžet”.

Kako je naveo, definitivno se morala održati još jedna sjednica do kraja godine. On je dodao da većina na državnom nivou ne postoji i da zbog toga ne smiju zakazati sjednicu. 

“Sljedeća godina proći u ucjenama između koalicionih partnera, pogotovo onih federalnih SDA-SBB-HDZ i u gomili predizbornih obećanja bez ikakvog pokrića. Ove stranke definitivno nisu u stanju da se bave bilo čim drugim osim izmišljanjem novih načina kojima će se standard građana BiH dalje srozavati”, naveo je Bećirović.

Iz Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine još uvijek nema informacija o tome da li će sjednica biti zakazana ili ne. Mnogi klubovi stranaka vjeruju da se to neće desiti do kraja godine.