Nije prihvaćen zahtjev za hitnu sjednicu Parlamenta BiH

Vijesti 26. dec 201713:39 > 13:40
N1

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) uputio je danas, na osnovu članka 68. Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH, zahtjev za zakazivanje hitne sjednice Doma.

Lako je u zahtjevu navedeno, na sjednici bi se razmatrala samo jedna točka dnevnog reda pod nazivom „Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu“, čiji je predlagatelj Predsjedništvo BiH.

Povodom ovog zahtjeva predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto uputila je obavijest u kojoj ističe da ne postoje razlozi za hitnost sazivanja sjednice Zastupničkog doma PSBiH, koji su navedeni u zahtjevu Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu PSBiH.

U obavijesti predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto navodi sljedeće razloge za neprihvatanje zahtjeva Kluba zastupnika SDA:

– Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu, čiji je predalagatelj Predsjedništvo BiH, uvršten je za razmatranje u prvom čitanju u dnevni red 55. sjednice Zastupničkog doma PSBiH, koja je započela 21. prosinca 2017. godine i prekinuta je istog dana;

– prema mjesečnom Kalendaru aktivnosti Zastupničkog doma PSBiH, sljedeća sjednica Doma planirana je za 17. siječanj 2018. godine, kada će biti nastavljena 55. sjednica, te će tada, prema ranijem prijedlogu Kolegija u proširenom sastavu, Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu biti razmatran u oba čitanja.