Dodik o Cecinom letu u helikopteru Vlade RS

Vijesti 04. jan 201816:42 > 16:45
N1

Pjevačica Svetlana Ražnatović Ceca je u novogodišnjoj noći nastupala u jednom banjalučkom klubu. Na snimku koji je objavila na društvenim mrežama, uz poruku iz da stiže u taj grad, iza nje se vidi da je pjevačica u helikopteru sa oznakom Vlade Republike Srpske.

Opozicione stranke u Banjaluci odmah su reagovale, optužujući vlast da zloupotrebljava društveno dobro. Ražnatović i Helikopterski servis entiteta tvrde da je riječ letu iznad Banjaluke, kao zahvalnosti za humanitarni gest.

O cijelom slučaju danas je reporterka N1 upitala i predsjednika RS Milorada Dodika.

“Momci imaju pravo na trenažni let, kao što se kod sportista traži da uvijek budu spremni tako i piloti moraju biti spremni. Ja znam da je to ta priča o trenažerima i da je to bilo u okviru toga. Znam da je to atraktivno da to držite ko temu, ali mislim da je sve rečeno i nema potrebe da se više bavimo tim pitanjem”, kazao je Dodik-.

Da li je uplaćen porez?

“Ja nisam zadužen za to, imate inspekcije i pitajte njih”, odgovorio je predsjednik RS.

U saopštenju Helikopterskog servisa se ističe da je let realizovan “u znak zahvalnosti Ražnatovićevoj za humani gest koji je najavila, odnosno njenoj odluci da dio prihoda od novogodišnjeg koncerta u Banjaluci uplati u humanitrane svrhe”.

Ražnatović poručuje da su napisi pojedinih medija tendenciozno smišljeni i da je na novogodišnji nastup došla svojim automobilom.

“Ja nisam došla helikopterom, nego svojim Q7. Pošto sam deo sredstava uplatila u humanitarne svrhe u Republici Srpskoj, moj dugogodišnji prijatelj Boban Kusturić je predložio da nas provoza iznad Banjaluke. To je jedina istina. Takođe, vratila sam se u Beograd svojim autom”, istakla je Ražnatović za Kurir.