Efendija Spahić za N1: Komšije izvršile napad u Mejdanu

Vijesti 07. jan 201816:20 > 16:20
Kozarac.eu

Policija je uradila svoj posao i pohapsila počinioce koji su bili u alkoholiziranom stanju, kazao je za N1 imam Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka Muhedin efendija Spahić.

Muškarci čiji su inicijali B.Č. /53/ iz Prijedora i N.Š. /53/ iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su bacili životinjske iznutrice na džamiju u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke.

Osumnjičeni su uhapšeni u petak, 5. januara, u 15.30 sati u automobilu “Ford” u neposrednoj blizini džamije.

Efendija Spahić je za N1 kazao da je informaciju u vezi sa incidentom u Bronzanom Majdanu dobio poslije džuma-namaza, u petak popodne.

“Odmah smo sjeli u vozilo, predsjednik Medžlisa Almir Hodžić i ja i krenuli smo za Bronzani Mejdan. S nama je bio i poslanik u NSRS-u Admir Čavka. Vidjeli smo šta je urađeno i prijavili smo policiji, zapravo Medžlis je prijavio. Dok smo stigli u Mejdan policija je uradila svoj posao i pohapsila počinioce koji su bili u alkohliziranom stanju”, otkrio je imam.

Na pitanje da li su uhapšene osobe poznate mještanima, Spahić je kazao da ih poznaju, “znaju ko su i gdje žive”.

“Pričali smo sa džematlijama, dali smo im podršku. Nama je ovdje nastaviti živiti zajedno sa komšijama Srbima”, zaključio je u razgovoru za N1 imam Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka.