Više agencija u BiH provjeravalo poslovanje Roka Snežića

Vijesti 11. jan 201817:03 > 17:07
N1

Po nalogu Interpola Slovenije, više agencija u BIH provjeravalo je poslovanje i imovinu kontroverznog slovenačkog biznismena iz Maribora Roka Snežića, saznaje N1.

Snežić je, kako nam je povrđeno iz više policijskih izvora, vlasnik dva pravna subjekta, kluba Capo u Banjaluci, te preduzeća Isplata odšteta.

Zvanično nije poznato da li se u Bosni i Hercegovini vodi istraga protiv njega i za koja krivična djela, no u svojim posljednjim medijskim istupima ovaj Mariborčanin obrazlaže zašto je u Banjaluci i da će se u Sloveniju vratiti kada se promijeni vlast.

U centar pažnje dospio je zbog poreskog duga u Sloveniji, te spornog poslovanja. u BIH je postao zanimljiv zbog poznanstva sa 33-godišnjeg Dijanom Đuđić iz Prijedora, koja je kao odgovorno lice u pravnom licu stranci Janazea Janše dala pozajmicu od čak 450.000 evra.

Simptomatično je, da Đuđićka otvara firmu u Sloveniji u momentu kada svoje poslovanje u BiH seli njen poznanik Rok Snežić. Nadležne institucije provjeravaju i duže vremena prate tokove novca, no zvanične istrage još nema.

Đuđićeva, ne radi kako je to u prvi mah rečeno u banjalučkom katastru, potvrđeno je za N1 iz RUGIP-a. Kontakte sa Snežićem ostvarivala je u ugostiteljskim objektima u Banjaluci, o čemu svjedoče i video snimci. Takođe, evidentirani su i njihovi zajenički prelasci BH granice.

Iako je sam Snežić demantovao da Đuđićevu poznaje. Inače, stranka Janeza Janše na svom Tviter profilu objavila je da je raskinula ugovor sa Dijanom Đuđić o pozajmici, te da joj je vratila 150.000 evra. Da li su tačne indicije o pranju novca, nadležni u BIH još ne odgovaraju.