Radončić: Očekujem da se napokon otkriju Delalićeve ubice

Vijesti 01. feb 201818:05 > 18:07
SBB

EULEX je 1. februara izrekao oslobađajuću presudu Naseru Keljmendiju za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, a tim povodom se oglasio i Fahrudin Radončić - lider SBB-a, putem službene stranice stranke.

“Od početka smo tvrdili da, kada je ubistvo rahmetli Delalića u pitanju, optužnica jeste montirana u Sarajevu i naručena od Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića i braće Čampara. Sada je jasno da je to potvrđeno oslobađajućom presudom međunarodnih sudija u Prištini. Slučaj Keljmendi i moju tobožnju ulogu u tome Izetbegović je besramno iskoristio i zloupotrijebio da pobijedi za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH 2014. godine i to, naravno, nije najveći problem”, navodi se u izjavi Radončića.

Fahrudin Radončić moli Tužilaštvo BIH i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić da se otkriju stvari nalogodavci i izvršioci ubistva i imenuje novi tužilački tim, navodi se u saopštenju SBB-a.

“Rahmetli Delalić, njegova porodica i pravda to zaslužuju jer su platili najveću cijenu bošnjačke državne mafije koja stoji iza ubistva, sakrivanja pravih ubica i pokušaja da se ovaj slučaj pripiše meni. Isto se odnosi i na montiranu optužnicu protiv mene u Sarajevu u režiji Gorana Salihovića, Bože Mihajlovića i Dubravka Čampare, koja se naslanjala na nepostojeći slučaj u Prištini, a zbog čega sam nevin ležao, sa više drugih lica, u pritvoru i zbog čega smo ja i moja porodica, kao i politički projekt SBB-a, preživjeli neviđenu i dugogodišnju harangu”, stoji u objavi na sajtu SBB-a.

“Na kraju, što se tiče osuđujućeg dijela za Nasera Keljmendija želim istaći da je to sudski potvrđeno krivično djelo očito podlo zloupotrijebljeno da se fabriciraju spomenute dvije optužnice protiv mene”, navodi Radončić u izjavi.

Integralnu izjavu Fahrudina Radončića pročitajte OVDJE.