Ibričić pred potpisom za skopski Vardar

Vijesti 06. feb 201508:52 > 08:59
EPA

Senijad Ibričić, bivši fudbalski „A“ reprezentativac Bosne i Hercegovine pred potpisom je ugovora za skopski Vardar, istakli su iz Uprave makedonskog kluba.

Tvrde da je posao oko dovođenja bh. veznog igrača u 99 procenata završen, te da bi u narednim danima nekadašnji fudbaler Zagreba, Hajduka i Lokomotiva iz Moskve trebao obaviti ljekarski pregled i staviti paraf na vjernost Vardaru. Čelnici nekada renomiranog kluba iz Skoplja navode i da su ostale pojedine formalnosti, ali smatraju da one ne bi trebale dovesti u pitanje dosadašnji tok pregovora, i da bi se Ibričić do kraja sedmice trebao pridružiti ostatku ekipe na pripremama u Antaliji.

Vardar je poslije prvog dijela sezone i 17 odigranih kola lider na tabeli Prve lige Makedonije, pa se želi pojačati kako bi postao šampion, a potom i, kako kažu na stadionu „Filip II“,  odigrali zapaženiju ulogu u Evropi.   

Inače, od kako su iz turskog Kayseri Erciyesspora istakli da više ne računaju na njega, Ibričić je u potrazi za novim klubom. Spominjao se i njegov prelazak u Sarajevo, a posljednjih dana aktueliziran je povratak u splitski Hajduk, gdje je u prošlosti bio miljenik navijača. Shodno tome, u Vardaru nisu mogli potvrditi 100 posto da je bivši bh. reprezentativac njihov novi igrač.

Za nacionalni tim BiH Ibričić je odigrao 42 utakmice i postigao četiri gola.