Članovi A -SDA obilježili desetu godišnjicu stranke

Vijesti 03. feb 201816:17 > 16:18
N1

Stranka demokratske aktivnosti BiH (A-SDA) u desetogodišnjem postojanju očekuje najbolje rezultate na ovogodišnjim izborima koji će biti šesti izborni ciklus za ovu stranku.

Poručio je to predsjednik stranke Nermin Ogrešević na današnjoj svečanosti u Sarajevu povodom obilježavanja deset godina od osnivanja stranke.

Prisutnim liderima, zastupnicima i vijećnicima kazao je da će A-SDA i dalje nastojati predanim radom doprinijeti promjenama u državi smatrajući da stanje nije dobro.

– Trebaju nam suštinske promjene budući da vidimo da u BiH vlada pesimizam i nedostaje radnih mjesta. Ne želimo upasti u zamku da su promjene nemoguće i zato ćemo pokušati uvesti nove standarde – istakao je Ogrešević.

Dodao je da se pozitivni trendovi u razvoju stranke vide po ostvarenim rezultatima. Na izborima 2008. godine A-SDA imala je 30 mandata, 2012. godine 40 mandata, a 2016. godine osvojila ukupno 61 mandat.

– Trend rasta je očit, a to dokazuju i aktuelni zastupnici, koje imamo u državnom i federalnom parlamentu, skupštinama Unsko-sanskog kantona, Zeničko-dobojskog i Bosansko-podrinjskog, kao i vijećnike u 20 općina – rekao je Ogrešević evocirajući uspomene na značajne ljude i događaje.

Na današnjem skupu u Sarajevu među brojim gostima bili su premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.