Izdaja SDA ili borba za interes građana

Vijesti 02. mar 201818:33 > 19:11
N1

U Banovićima danas umjesto najavljene press konefrencije za medije, predizborni skup na kojem je saopšteno da kompletno članstvo OO SDA Banovići napušta stranku. Sutra osnivaju novu.

Svesrdna podrška Mirsadu Kukiću i novoj stranci. Blokada razvoja Banovića kao lokalne zajednice razlog je raskola u SDA u ovoj opštini, a ne međusobni ljudski odnosi, tvrdi Elzina Pirić.

“Mi radimo u interesu građana cijele BiH. Znači i onih koji žive na drugim područjima. Prema svim građanima imamo odgovornost. I samo zbog toga što ne želimo zanemariti njih, našli smo se na listi za odstrel, pri čemu se ne biraju sredstva, niti se misli o posljedicama koje će se osjetiti zbog takvog djelovanja”, tvrdi Elzina Pirić, Opštinski odbor SDA Banovići.

Opštinski odbor do danas je predvodila Pirić. Povjereniku odbora Begi Gutiću predati su ključevi i pečat stranke. Gutić se kaže ne boji za budućnost SDA u Banovićima.

“Ovo je izdaja stranke SDA. 20 i nešto godina SDA je bila u njihovoj funkciji, to pokazuju formiranjem novog političkog projekta. Prvi put kad nisu imali kontrolu nad SDA oni su se odlučili za novi politički projekat”, smatra Gutić.

Ova stranka u Banovićima je na zadnjim opštim izborima dobila oko 14.000 glasova, te 21 vijećnika u OV Banovići, općinskog načelnika, pet kantonalnih, tri federalna i jednog državnog poslanika.

Inicijativni odbor za novi projekat, kako su ga nazvali, odnosno, nove stranke koja će se zvati Pokret demokratske akcije, sutra će u Tuzli održati sjednicu. Pozvani su i svi građani koji su danas bili prisutni da se priključe osnivanju stranke i daju svoju podršku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.