Posebnu pažnju posvetiti nezaposlenim demobilisanim borcima

Vijesti 07. mar 201816:54 > 16:57
Srna

U Republici Srpskoj u narednom periodu posebna pažnja biće posvećena nezaposlenim demobilisanim borcima kojih je 14.094, a jedan od modaliteta pomoći biće i subvencije posredstvom komunalnih djelatnosti, zaključeno je na sastanku predsjednika Srpske Milorada Dodika, premijera Željke Cvijanović i ministara sa delegacijom Boračke organizacije Srpske.

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić rekao je danas novinarima nakon sastanka u Banjaluci da je neophodno tražiti rješenja za određenu vrstu pomoći nezaposlenim demobilisanim borcima.

“Nažalost, nepovoljna je starosna struktura demobilisanih boraca za zapošljavanje, ali moramo pronalaziti način da im pomognemo”, smatra Savčić.

On je naveo da bi trebalo da bude potpisan memorandum između Vlade i BORS-a gdje će biti navedena prava iz boračko-invalidske zaštite i način njihove realizacije.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović istakao je da se u Srpskoj poštuje zakonska regulativa koja se odnosi na boračke kategorije i da je neophodna dodatna briga o nezaposlenim borcima.

Sastanku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Srpske Željke Cvijanović sa delegacijom Boračke organizacije prisustvovao je i ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.