Nasir Beganović i Dario Jovanović u Novom danu

Vijesti 13. mar 201815:34 > 19:09
Novi dan: Nasir Beganović i Dario Jovanović

Još jedan sastanak predsjednika FBIH i predstavnika vlasti o radu federalnih institucija. O sastanku i rezultatima za Novi dan govorit će Nasir Beganović - zastupnik u Parlamenta FBIH.

Još jedan sastanak predsjednika FBIH i predstavnika vlasti o radu federalnih institucija. O sastanku i rezultatima za Novi dan govorit će Nasir Beganović – zastupnik u Parlamenta FBIH.

Bavimo se i idejom nabavke kamera kojim bi se ispratila regularnost izbora. Uskoro i online praćenje sjednica u Parlamentu. O svemu ovome sa Dariom Jovanovićem – direktorom Koalicije Pod lupom.

Želimo da probudimo svijest, jer je većina žena zarobljena u Siriji, a svijet šuti o tome – sa ovakvim porukama na Konvoj svijesti otišlo je 200 žena iz BiH. S kojim porukama se vraćaju, o iskustvima, pričama i sudbinama žena s kojim su boravile u kampovima govore u Novom danu.

BiH dobija svoj prvi vjetropark. Zvanično puštanje u rad vjetroelektrane Mesihovina je u 12 sati, ali naša ekipa je već u Tomislavgradu i imat ćemo priliku prvi vidjeti kako prva bh. vjetroelektrana izgleda.

14. mart je Dan rijeka. Otpad se baca ili odlaže bez odgovornosti ili savjesti. Zakona nema ili se ne provode, kazne ne stižu nikome, a rijeke ili druge vodene površine, gotovo bez izuzetka, zatrpane su smećem. Dan je rijeka. Uživo smo sa onima koji kažu – plastične boce i ribarski plovak ne idu zajedno!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.