Bojan Križaj otvorio 'Festival 84'

Vijesti 15. mar 201816:38 > 16:44
OC Jahorina

Legendarni skijaš Bojan Križaj danas je na Jahorini simboličnim spustom mira i prijateljstva i paljenjem festivalskog plamena zvanično otvorio premijerno izdanje "Festivala 84" u organizaciji "Egzit" tima.

Križaj, koji je festivalski plamen zapalio originalnom bakljom kojom je upaljen i plamen na otvaranju Olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu, rekao je da mu je izuzetna čast što je pozvan da otvori jedinstveni festival u svijetu.

Vjerujte da sam i danas imao tremu, kao i 1984. godine kada sam se obraćao u ime svih sportista“, izjavio je legendarni skijaš.

Križaj je izrazio zadovoljstvo što su na “Festivalu 84” prisutni gosti iz svih zemalja bivšje Jugoslavije, dodajući da se osjeti duh sarajevske Olimpijade.

Direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da mu je želja bila da se skijašima i gostima Jahorine omogući dobra zabava zbog čega se radilo na dovođenju “Egzita” na olimpijsku planinu.

Ponosni smo što je `Egzit` odabrao baš nas za destinaciju zimskog fesitvala. Na Jahorini od danas možete naći spoj skijanja i dobre zabave“, poručio je Ljevnaić tokom otvaranja “Festivala 84”.

On je dodao da će od sutra u funkciji biti sve staze, te garantovano odličan spoj skijanja i zabave.

OC Jahorina

Ljevnaić je izrazio zadovoljstvo što je zainteresovanost za festival veća od očekivane i da se Jahorina već ove godine vratila u evropski vrh ski-centara, te da je sada broj jedan u regionu.

Prodato je više od 10.000 karata, što znači da će na Jahorini svakog dana biti prisutno više od 10.000 skijaša što predstavlja naš najveći uspjeh“, napomenuo je direktor OC “Jahorina”.

Ljevnaić je zahvalio za podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Vladi i Ministarstvu trgovine i turizma RS, “Egzitu” i skijaškoj legendi Križaju.

Osnivač i direktor “Egzita” Dušan Kovačević poručio je da se može mnogo uraditi kada region diše kao jedno, što je i moto “Festivala 84”.

Kada se spoji divlja energija Jahorine i luda energija `Egzita` to će rezultirati žurkom za pamćenje”, dodao je Kovačević.

Tokom premijernog izdanja “Festivala 84” u organizaciji “Egzit” tima biće organizovane dnevne i noćne žurke na pet bina širom ove olimpijske ljepotice.

Sutra ujutro počinje prava olimpijska žurka koja će trajati neprestano sve do nedjelje, 18. marta.

Olimpijski duh 1984. godine biće oživljen na glavnoj festivalskoj bini – “olimpik mejn stejdžu”, na kojoj će nastupiti neka od najvećih imena svjetske elektronske scene, kao što su “Sigma”, “Ejžn dab fondejšn”, Joris Vorn, ali i regionalne “Bed kopi”, “Forest pipl” i “Van Gog”.

Muzički plamen na glavnoj bini, koja će biti smještena u velikom montažnom objektu ispred hotela “Bistrica” paliće se dva centralna dana festivala, 16. i 17. marta od 20.00 časova, dok će program trajati do 6.00 ujutru.

OC Jahorina

Nakon toga žurka će biti premještena na “super dži afterparti stejdžu”, koji će se nalaziti u klubu “Bistrica”.

Program na ovoj bini počinjaće u ranim jutarnjim časovima i trajaće do 10.00 časova, a publici na Festivalu će se predstaviti klupske zvijezde poput Siniše Tamamovića, Mladena Tomića, Vudija, Feđe Knajda i Andreja Jelića.

Na “Festivalu 84” biće predstavljene tri dnevne zone na ski stazama, a glavna dnevna bina nalaziće se pored hotela “Vučko” koja će raditi sutra i u subotu, 17. marta, od 11.00 do 17.00 časova.

“Vučko binu” će predvoditi njemački “haus” mag Sandrino, kao i vodeće regionalne zvijezde Marko Nastić u setu sa Dejanom Milićevićem, a nastupiće i Kristijan Molnar, Aleksander de Funk i After arer.

Na bini “Adiko džamp stejdž” tokom sva četiri festivalska dana biće predstavljeni najbolji svjetski hitovi uz popularna regionalna di-džej imena.

Na “svič stejdžu”, koji će biti smješten na 1.560 metara nadmorske visine kod ski-lifta Ogorjelica, 16. i 17. marta od 10.00 do 17.00 časova predstaviće se najbolji hip-hop, bejs i dram end bejs izvođači kao što su MR Mehikano, Merakon, Di-džej Soul, Helem Nejs i Kontra end indigo, uz specijalna gostovanja izvođača sa glavne bine.

Za posjetioce festivala biće organizovan autobuski prevoz iz Sarajeva i sa Pala sutra i u subotu od 20.00 do 23.00 časova, dok će posjetioci, takođe, organizovano kući moći da se vrate 17. i 18. marta od 3.00 do 6.00 časova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.