Ismeta Dervoz za N1: Muzika nikada ne može otići u penziju

Vijesti 24. mar 201809:30 > 09:35
N1

Gošća jutarnjeg programa N1 televizije bila je Ismeta Dervoz, bivša članica benda "Ambasadori" koja je govorila o novoj pjesmi "Trebević opet silazi u grad".

Naime, upravo na ovoj pjesmi su se po prvi put okupili originalni članovi grupe “Ambasadori”, Ismeta Dervoz, Jasna Gospić, Hari Mata Hari i Zdravko Čolić.

Bilo je zadovoljstvo opet pogledati spot, vidi se ta čista emocija i radost koju smo imali prilikom izvođenja pjesme. Ovo je zasluga Zlatana Fazlića – Fazle, on je napisao tekst i muziku. Ranije smo sarađivali, ali ovo je prvi put da su sva četiri “Ambasadora” stala pred mikrofon zajedno na jednoj pjesmi. Dva Ambasadora i dvije ambasadorice“, kazala je Dervoz i dodala:

Prije dvadesetak dana smo bili u studiju Nikše Bratoša, a kolegice sa Hayat TV-a su bili s nama sa kamerama kako bi zabilježili to i hvala im ovom prilikom. Visokobudžetni spotovi, filteri i sve što se inače koristi ne mogu prikazati emociju koju smo mi prikazali“.

Poručila je da joj je pjesma posebno draga jer se na taj način izašlo iz “zamke negativnosti”.

“Drago mi je da smo izašli iz zamke “negativnosti”, jer smo mi u BiH često naviknuti na negaciju: ne možemo, nećemo.. Možemo, hoćemo i mi to znamo”.

Istakla je da je rad na pjesmi poput ove bilo čisto zadovoljstvo.

Koleginice i kolege su doputovali sa raznih strana svijeta, ovo je čisto bilo iz zadovoljstva i časti. Niko nije tražio niti regulisanje putnih troškova, a kamoli nešto više. MI ovdje volimo negirati i zaboraviti sve što je bilo prije nas, znate u Americi niko ne negira Franka Sinatru npr. a mi to volimo ovdje raditi često. Drago mi je posebno da sam baš ja dobila strofu o Olimpijadi. Ja sam u penzionirana od 2015. godine, ali muzika nikada ne može otići u penziju“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.