RAK obustavio postupak protiv Telemacha

Vijesti 27. mar 201813:32 > 13:35
Telemach

Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK) nedavno je u ponovljenom postupku donijela odluku o obustavljanju postupka protiv Telemach-a zbog navodnog bespravnog korištenja stubova niskonaponske mreže za postavljanje instalacija za potrebe pružanja usluga kablovske televizije.

Žalba je rezultirala obustavljanjem postupka i ukidanjem prvostepenog rješenja (broj UP1:02-29-1-436/17 dated 05/06/2017).

Pozdravljamo odluku RAK-a koja je zakonita i zasnovana na dokazima. Također, važno je da javnost u BiH zna da su netačni navodi kako Telemach bespravno koristi stubove niskonaponske mreže za postavljanje instalacija kablovske mreže, jer Telemach uredno plaća korištenje i regulisao je sve ranije obaveze prema JP Elektroprivreda BiH i Elektroprivredi HZ HB Mostar“, ističu iz Telemacha.

Iz kompanije Telemach ističu da su ulaganja Telemacha i dalje usmjerena na unapređenje infrastrukturne mreže na narednu generaciju širokopojasnog pristupa internetu, međusobnu povezanost gradova Bosne i Hercegovine i šireg regiona putem optičkih kablova i unapređenje digitalnih TV platformi.

Ova ulaganja pružaju neposrednu i značaju korist za državljane BiH u smislu izbora TV sadržaja, brzine interneta i usluga fiksne telefonije, otvaranja novih radnih mjesta i privrednog razvoja i daju podstrek drugim stranim investitorima koji razmatraju ulaganja u ovu zemlju.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.