Vibor Handžić: Ismail je dokaz da svi možemo bolje

Vijesti 29. mar 201811:47 > 11:50
ANADOLIJA/Elman Omiç

Na prijedlog Vibora Handžića, predsjednika Kluba vijećnika Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva, Komisija za izbor i imenovanje je prihvatila, a Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je da se nagrada Sarajevska pahuljica dodijeli dječaku Ismailu Zulfiću za ostvarene rezultate na takmičenjima iz oblasti sporta, te samim tim i promociju Sarajeva.

Sarajevska pahuljica je nagrada koja se dodjeljuje redovnim učenicima i studentima sa područja grada Sarajeva, kao i pojedincima i grupama, koji su ostvarili izuzetne rezultate na očuvanju i unapređenju općedruštvenih vrijednosti, kao i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

“Najmanje što možemo učiniti kao institucija Grada Sarajeva je odati priznanje i dodijeliti nagradu ovom vrijednom dječaku. Ismailov uspjeh je još jedan u nizu primjera koji budi motivaciju i nadu da možemo imati zdravo društvo samo ukoliko potičemo prave vrijednosti. Ovo je društvo u kojem su ljudi poput Ismaila najviše marginalizirani a istovremeno daju najbolje rezultate. Oni su dokaz da svi možemo bolje”, rekao je Handžić.

Ismail Zulfić je šestogodišnji dječak s invaliditetom, rođen bez obje ruke i jednom deformisanom nogom. Član je Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva, koji je jedini plivački klub za osobe s invaliditetom u BiH. U maju prošle godine osvojio je zlatnu medalju u Zagrebu, na 9. Regionalnom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.