Rudari ne izlaze iz jame Stranjani (VIDEO)

Vijesti 03. apr 201819:06 > 19:09
N1

Rudari prve smjene Rudnika mrkog uglja Zenica, odbili su izaći iz jame Stranjani zbog određenih problema u radu, zbog čega su tražili razgovor predstavnika Uprave i rudara. Pregovori su u tijeku. Druga smjena rudara došla je na posao, ali nije počela sa radom. U pripravnosti je vozilo Hitne pomoći i policija.

Kako javlja reporterka N1 Aleksandra Tolj koja se nalazi na mjestu događaja, jedno vozilo Hitne pomoći napustilo je krug rudnika. Prema riječima rudara, dvojici njihovih kolega koji su 11 sati bili u oknu rudnika je pozlilo i vozilo Hitne pomoći ih je odvezlo kako bi im se ukazala pomoć.

Rudari druge smjene su došli, ali ne mogu ući u okno u Stranjanima zbog toga što bi veliki broj rudara u tom oknu napravio kolaps.

U oknu u Stranjanima nalazi se i predsjednik Samostalnog sindikata rudara Sinanu Husiću, ali i predstavnici Uprave. Međutim, rudari ne odustaju od protesta i traže da im se neko obrati iz Elektroprivrede BiH.

Smatraju da sadašnja uiprava nije iskrena i da neće ispuniti njihove zahtjeve. 

Prema posljednjim informacijama, Husić i pregoavrački tim su napustili jamu bez obraćanja novinarskim ekipama. 

Razvoj situacije iz jame Stranjani pratite u informativnim emisijama N1.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.