Šarić: Priča o vojniku iz Zagreba koji se zaljubio u Sarajku

Vijesti 06. apr 201820:20 > 20:40
N1

Ivica Šarić, prvak sarajevske opere, Mirjana Krizmanić, psihologinja iz Zagreba i Gorčin Stojanović, redatelj iz Beograda bili su gosti večerašnjeg izdanja Crvene linije na N1.

Ivica Šarić je kazao da je svaka generacija Sarajlija uvijek imala jednu stvar zajedničku – svi kažu da je u njihovo vrijeme bilo bolje.

To je pitanje svake generacije i svaka generacija kaže da je u njegovo vrijeme bilo mnogo bolje. Nadam se da će današnje mlađe generacije imati ambicije da stvari učine boljim. Sarajevo je bilo vodeći centar kada je u pitanju pop/rock muzika. Sarajevo je doživjelo promjene koje je diktirao rat. Promjene su posebno demografske, uzrokovane ratom“.

Šarić je istakao da je današnje otvorenje žičare počelo lijepom pričom o gospodinu Offermanu.

Žičara je otvorena jednom lijepom pričom o gospodinu Offermanu koji je oženio Sarajku. Obadvoje su nuklearni fizičari. Žičara je na mnoge ostavila svoj trag i u tome je njeno veliko značenje danas“.

Na pitanje šta najbolje opisuje “sarajevski duh, sleng i gostoprimstvo”, Šarić je ispričao jednu anegdotu:

Toliko ima primjera od davnina do danas. Sjećam se priče prije 40 godina kada je vojnik iz Zagreba upoznao jednu djevojku iz Sarajeva. Dogovorio sastanak s njom u Sarajevu i došao vlakom. Kada je došao, ona nije došla. Otišao je u obližnji kafić da popije kafu, ali mu je konobar donio konjak uz riječi: “Uzmi ‘ajde, vidim da te nešto pritisnulo”. Do kraja dana se napio, sjeo u vlak nazad za Zagreb i zaboravio što je uopšte došao“.

Polako dolazimo, ljudi gledaju TV, ide sporo ali mislim da će biti sve bolje jer imamo uvjete da vidimo kako to treba da bude“, kazao je Šarić na pitanje koliko smo udaljeni od Evrope i svijeta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.