Mešković: Posebno zabrinjava što je Šešelj slobodan građanin

Vijesti 11. apr 201814:51 > 15:03
N1

Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH, je iz Srebrenice za N1 komentarisao presudu Vojislavu Šešelju. Mešković kaže da je ''dobro što je Šešelj kao jedan od nekadašnjih političkih lidera Srbije osuđen, ali da vjerovatno kako on i Srbija još zagovaraju politiku iz 90-ih godina prošlog stoljeća''.

Meškovića zabrinjava što je Šešelj ipak slobodan građanin, bez obzira na presudu.

“Konačno je jedan od čelnika Srbije osuđen za zločin protiv čovječnosti. Sve što se dešavalo u BiH u ratu se nije moglo desiti bez Srbije. Sve što se desilo je osmišljeno. Posebno zabrinjava što Šešelj slobodan građanin. Na pozive suda se nije odazivao. Koliko mi je poznato, on je i poslanik u Skupštini Srbije. Vjerovatno on još zagovara politiku iz 90-ih godina. Vjerovatno još nema u promjeni politike Srbije od 90-ih godina”, kazao je Mešković.

Razlog njegovog boravka u Srebrenici u trenutku izricanja presude je simboličnog karaktera odnosno poruka javnosti.

“Nije Šešelj jedini koji negira genocid. Trebao je doći ovdje da vidi strahotu koju su učinili organizatori genocida. Na mjestu genocida smo dočekali presudu i odavde želimo da prenesemo istinu o BiH u periodu rata”, rekao je Mešković.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.