"Nalazimo se u trećoj fazi razvoja, Švedska je u šestoj"

Vijesti 11. apr 201821:03 > 21:06
N1

"Nalazimo se u trećoj fazi razvoja, Švedska je recimo u šestoj", rekao je u večerašnjem izdanju Pressinga na N1 slavni regionalni umjetnik i muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus.

Popularni Rambo Amadeus je kazao da mora proći neko vrijeme da bi društvo prešlo put od “rodovske zajednice do idealnog građanskog društva”. 

Sociolozi kažu da je ovo kao neka treća faza razvoja društva od rodovske zajednice do idealnog građanskog društva. Recimo, kažu da je Švedska u šestom stepenu, mi u trećem. Mora proći neko vrijeme da bi prešli u četvrti stadij“, kazao je.

Zašto svi traže vođu?

“Zato što smo u trećoj fazi društva koju odlikuju mitomanija i kult ličnosti. To ljudi traže jer se nalaze u toj fazi razvoja. Sve je povezano, kako neće biti. Nacionalizam i turbofolk su đeca istog oca, a nisu isto”, kazao je Rambo Amadeus.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.