Dodik stigao pred početak, nije pozdravljao ambasadore

Vijesti 15. apr 201817:54 > 19:14
N1

U Donjoj Gradini uz prisustvo velikog broja građana danas je održana centralna ceremonija obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina.

Obilježavanju su prisustvovali brojni ambasadori, među njima i američka ambasadorica Maureen Cormack s kojom se predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik prošle godine odbio rukovati. Ove godine, Dodik je na obilježavanje stigao u posljednjem trenutku te nije ni prišao diplomatskom koru.

Kako javlja reporterka N1, predsjednik entiteta Republika Srpska u Donju Gradinu je stigao prije početka obilježavanja, u društvu premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović.

Prišao je predsjednici srbijanskog Parlamenta Maji Gojković sa kojom se rukovao i poljubio. Ruku je pružio i predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću, te ostao stajati pored njih pred početak službenog dijela ceremonije te ambasadorima nije ni prilazio.

Mediji su s posebnom pažnjom pratili da li će Dodik ove godine pružiti ruku američkoj ambasadorici u BiH, jer prošle godine Dodik je odbio rukovanje.

Za N1, Cormack, komentarušući događaj od pošle godine, kazala je: “Na ovakve događaje ne dolazim da bih se rukovala sa bilo kim već da bih odala počast žrtvama.”

Pogledajte snimak dolaska Milorada Dodika u Donju Gradinu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.