Šarović za N1: Za nas je važno rebrendiranje Mercatora

Vijesti 16. apr 201816:55 > 17:01
N1

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, govorio je o svojoj posjeti Ljubljani, gdje će se razgovarati o poslovanju koncerna Agrokor.

“Mi želimo da vidimo kuda ide ovaj gigant, koliko će negativno ili pozitivnu utjecati na ekonomiju zemalja i regiona. U fokusu interesovanja, pored opšteg stanja bit će pitanje dobavljača, da li se obaveze povećavaju ili smanjuju. Za nas je važno pitanje restrukturiranja, odnosno rebrendiranja Mercatora. To je važno pitanje kako bi vidjeli da li je manevar pozitivno utjecao na poslovanje koncerna”, izjavio je Šarović za N1.

Šarović je nedavno i boravio u Turskoj, gdje je ugovarao novi režim trgovine uljem, brašnom, šećerom i mesom. Za N1 je govorio da li ima razumijevanja?

“Trebalo bi biti. Turska strana je odobrila gornje granice uvoza brašna u ulja, po prvi put smo obezbijedili veliku količinu mesa, 8.000 tona goveđeg mesa, dvije tone jagnjećeg, prvi put pilećeg, prerađevina i ukupno 13.000 tona”, kazao je Šarović.

On je istakao da odluka nije bila na vrijeme najavljena, te da to može prouzrokovati štetu.

“Upozorili smo tursku stranu, brzo smo reagovali. Očekujemo razgovor na ministarskom ili ekspretnom nivou”, izjavio je ministar Šarović u kratkom razgovoru za N1.

Nešto ranije, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH prezentirao je rad ove institucije u protekle tri godine.

Zvizdić je ocijenio da je BiH lider u mnogim aspektima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.