Sarajevo: Opljačkan Merkator u Velešićima

Vijesti 30. apr 201810:30 > 10:35
N1

Jedna nepoznata osoba opljačkala je sinoć u Sarajevu uz prijetnju oružjem prodavnicu Merkatora u naselju Velešići, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako piše u saopćenju, sinoć u 20,45 sati, obaviještena je Treća policijska uprava da je u ulici Muhameda ef. Pandže, općina Novo Sarajevo, u prodavnicu Merkator od strane jedne nepoznate osobe uz prijetnju pištoljem, izvršeno krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH ( Razbojništvo), nad uposlenikom.

Tom prilikom otuđena je neutvrđena suma novca. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca, saopćeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.