Lindov za N1: Graditi ono za šta je Evropa dala pare

Vijesti 11. maj 201815:41 > 15:42
N1

Sutra u Neumu u organizaciji Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija BiH i fakulteta za saobraćaj i instituta biti će organizovan Naučno-stručni skup "Definisanje ciljeva, prioriteta i načina finansiranja i dinamike izgradnje saobraćajno-komunikacije infrastrukture u BiH".

Profesor Osman Lindov je kazao da će na naučnom skupu biće predstavljeno četrdeset radova iz oblasti saobraćajno-komunikacijske infrastrukture koja treba da da odgovore na aktuelna pitanja u BIH, sva pitanja u posljednih četiri pet godina gdje je sva transportna infrastruktura u žiži interesovanja, kako EU tako i BiH odnosno Evropske komisije koja prati rad BiH na ovom polju.

Pokušaćemo da kažemo koji su to prioriteti za BIH a one prioritete koje je utvrdila EU a tiču se transportno-komunikacijske infrastrukture a prije svega se odnose na cestovnu, željezničku, poštansko-telekomunikacijsku strukturu i infrastrukturu zračnog saobraćaja. Tu će organizatori pokazati šta se dešava u posljednjem desetljeću i da bi trebalo poredati prioritete i jasne izvore finansiranja reći i donijeti takve zaključke“, kazao je Lindov.

Radovi će biti iz svih oblasti saobraćaja, transporta i komunikacija. Očekuje se da pored inžinjera saobraćaja svakako budu i predstavnici Ministrarstva transporta i komunikacija BiH, entitetskih ministarstva i Direkcije autocesta i Direkcije za magistralnu mrežu.

Pokušaćemo da kažemo da trebamo graditi ono što je Evropa zacrtala i za šta je Evropa dala pare“, kazao je profesor Osman Lindov.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.