Bosanac ubijen ispred radnje u Malmeu, počinitelji nepoznati

Vijesti 16. feb 201520:36 > 20:42
Aftonbladet.se

Tridesetogodišnji Elvis C., porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ubijen je prošlog petka ispred prodavnice u švedskom gradu Malmeu.

Nekoliko osumnjičenih je uhapšeno zbog ubistva 30-godišnjeg Elvisa C., a policija je pozvala svjedoke koji su se nalazili u blizini trga Söderkulla gdje je došlo do incidenta.

Navodno, Elvis je napadnut kada je izašao iz prodavnice, a neki od svjedoka kažu da su ga napadači vjerovatno zamijenili sa drugom osobom.

Teško je ne znati šta se tačno desilo. Moj sin je bio divan momak, zlatnog srca. Pomagao je djeci i vodio ih da igraju fudbal. Samo želim da znam šta mu se desilo“, kazala je majka ubijenog Elvisa medijima.

Roditelji su pristali da švedski portal Aftonbladet objavi sliku njihovog sina kako bi prikupili što više informacija o slučaju i što prije ga riješili. Javnost je pozvana da kontaktira policiju ukoliko zna bilo kakve informacije o incidentu.

Značilo bi mi mnogo da saznam istinu. Nadam se da će policija pronaći ubice“, kazala je majka.

Aftonbladet.se

Na trgu Soderkulla u južnom Malmu prijatelji i lokalno stanovništvo su upalili svijeće za nastradalog Elvisa kako bi mu odali počast.

Bio je sretan momak koji je širio radost. Fudbal je bio njegova strast, upoznali smo se u srednjoj školi gdje smo zajedno trenirali. Siguran sam da se on nikada ne bi zamjerio nikome, srce mu je bilo na mjestu“, kazao je Elvisov prijatelj.

Obavili smo nekoliko razgovora, ali želimo ispitati što više svjedoka koji su vidjeli incident“, kazala je Linda Plem iz švedske policije.