Napad na policajca ispred ugostiteljskog objekta u Sarajevu

Vijesti 20. maj 201811:27 > 11:32
N1

I ova subota je u glavnom gradu bila burna. Između ostalog, registrovana su razbojništva i napad na policijskog službenika. Mete razbojništva su bili apoteka i prodavnica.

Policija je pola sata prije ponoći slobode lišila D.A. zbog sumnje da je u ulici Malta broj 15 fizički nasrnuo na policijskog službenika M.K. nanijevši mu vidne fizičke povrede. Konstatovane su mu lakše fizičke povrede.

“Naime istog dana oko 22:50 sati imenovani je u ulici Malta broj 15, općina Novo Sarajevo, ispred ugostiteljskog objekta “HUREM” prilikom provjere identiteta, fizički nasrnuo na policijskog službenika M. K., udarivši ga rukom u predio prsa, a zatim mu nanosi vidne povrede u predjelu podlaktice lijeve ruke, nakon čega je stavljen pod kontrolu policijskih službenika. Povrijeđenom policijskom službeniku je medicinska pomoć ukazana u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, gdje su mu od strane dežumog doktora konstatovane lakše tjelesne povrede”, saopćeno je iz MUP-a KS.

U sarajevskoj opštini Centar je jučer nepoznata osoba iz apoteke otuđila nepoznatu količinu novca. Prijetnjom pištoljem je izvršeno razbojništvo nad radnicom Đ.M.

Razbojništvo je jučer počinjeno i u Hadžićima gdje je jedna osoba prijetnjom šarafcigerom otuđila nepoznatu količinu novca iz prodavnice. Nakon 22 sata slobode je lišena 31-godišnja osoba I.S. kod koje je pronađen otuđeni novac, garderoba koju je odbacio i šarafciger korišten u razbojništvu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.