Erdogan o prijetnjama atentatom: Čuo sam, zato sam i došao

Vijesti 20. maj 201814:38 > 14:41
N1

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan novinarima u Sarajevu je komentarisao prijetnje koje su se odnosile na mogući atentat na njega tokom planirane posjete balkanskim zemljama.

“Iz obavještajne službe sam čuo to. Upravo zbog toga što su stigle – ja sam došao ovdje. Prijetnje nas ne mogu zaustaviti na ovom putu na kojem smo. Idemo dalje. Kao što znate, hiljade ljudi iz različitih evropskih država je ovdje, ako ne vide lidera kojeg žele da vide – ako se s njim ne susretu – to ne bi bilo dobro za mene“, poručio je Erdogan.

“Mi ćemo se vidjeti danas. Naš plan je drugačiji. Na ovom putu smo bez stajanja, baš kao i one noći 15. jula”, poručio je Erdogan.

Podsjećamo, obavještajne agencije Turske zaprimile su dojavu da bi na Recepa Tayyipa Erdogana, koji je danas doputovao u posjetu Bosni i Hercegovini, mogao biti izvršen atentat.

Turskim obavještajnim agencijama dojavljeno je da osobe turskog porijekla, tokom Erdoganove posjete Balkanu u narednom periodu, pripremaju atentat na turskog predsjednika. Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u glavnom gradu Makedonije, Skoplju.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kazao je za N1 da on nema informacije o mogućim prijetnjama.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.