Agić: Osjećamo se poniženo, nema države

Vijesti 23. maj 201808:55 > 09:00
N1

Nakon izazivanja saobraćajne nesreće kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, te bijega s mjesta nesreće, u kojoj su život izgubile studentice Selma Agić i Edita Malkoč, Sanjin Sefić je 12. oktobra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu, a 9. januara prošle godine izručen je pravosuđu BiH nakon ekstradicijskog postupka.

Više od godinu i po od početka suđenja, očevi poginulih djevojaka u više navrata upozoravali su na odugovlačenje postupka.

Na današnjem ročištu na Kantonalnom sudu u Sarajevu s početkom u 9h, Sanjin Sefić svjedočit će u svoju korist.

Reporterka Hana Sokolović je razgovarala sa očevima stradalih djevojaka, Amirom Agićem i Enesom Malkočem prije početka suđenja.

“Osjećamo se poniženo, nema države, nema institucija. Kriv je sudija i tužiteljica koji razvlače proces. Nas niko ništa ne pita, tu samo dolazimo, isto biljke. Moja procjena je da suđenje neće završiti ni ove godine. Ovo je odgovornost Suda i Tužiteljstva”, kazao je Amir Agić.

Otac Edite Malkoč, Enes, je kazao da se ne nadaju jakoj kazni gledajući kako je proces tekao do sada.

“Gledajući ovo do sada, ne očekujemo neku kaznu. Sveukupno kako je tekao proces do sada, ne nadamo se nekoj jakoj kazni. Teško je to objasniti rječima, osjećamo se poniženo. Nit’ nas neko nešto pita, nit’ nam neko ništa ne govori”, kazao je Malkoč.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.