Otkazano suđenje Sanjinu Sefiću, porodice u šoku

Vijesti 23. maj 201809:25 > 09:37
Izvor: N1

Današnje ročište na suđenju Sanjinu Sefiću otkazano je zbog nedolaska Rusmira Karkina, advokata jednog od optuženih u ovom predmetu, javila je reporterka N1 televizije Hana Sokolović koja prati događaj.

Podsjećamo, nakon izazivanja saobraćajne nesreće kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, te bijega s mjesta nesreće, u kojoj su život izgubile studentice Selma Agić i Edita Malkoč, Sanjin Sefić je 12. oktobra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu, a 9. januara 2017. godine izručen je pravosuđu BiH nakon ekstradicijskog postupka.

Na današnjem ročištu na Kantonalnom sudu u Sarajevu, Sanjin Sefić trebao je svjedočiti u svoju korist.

”Ne mogu sebi da dođem, nema države, nema zakona, nemam ništa. Nešto se mora dešavati, idemo na radikalne mjere, moramo nešto da radimo. Dolazimo kao ovce, kao glupaci. On je ubio našu djecu, pobjegao u drugu državu, on ne priznaje ovu državu. Advokat Karkin, zar trebam ja uzeti stvar u svoje ruke. Kazne ga i on opet ne dođe. Ovo je već treći put da odgađa”, kazao je za N1 Amir Agić, otac stradale Edite Agić.

Naredno ročište zakazano je za 29. maj.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.