Amra Radeljaš predata u nadležnost Tužilaštva KS

Vijesti 23. maj. 201810:42 > 10:43
Podijeli:
Izvor: N1

Amra Radeljaš, kćerka Eseda Radeljaša, koju su jučer uhapsili službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru akcije "Spis", predata je rano jutros u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

U prostorijama Tužilaštva KS Amra Radeljaš će biti zadržana naredna 24 sata, a postupajuća tužiteljica će u datom roku odlučiti o daljim mjerama, dodala je Bavčić.

Akcija “Spis” je provedena u utorak, 22. maja po nalogu Kantonalnog tužilaštva, a tom prilikom na ispitivanje su privedeni i šef Odjeljenja za hirurgiju Dragiša Đogović, šefica Odjeljenja urgentne medicine Opće bolnice Eldina Bešlagić i sin Eseda Radeljaša Admir Radeljaš.

Oni su nakon davanja izjava u SIPA-i pušteni na slobodu.

Kako je ranije saopćeno iz SIPA-e, navedene osobe su osumnjičene za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, davanje dara i drugih oblika koristi te davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.