Pripadnici UIO BiH oduzeli tekstil vrijedan 148.000 KM

Vijesti 29. maj 201810:59 > 11:04
UIO BIH

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH su na području općine Gradačac, kao i na putnoj komunikaciji Zvornik-Bijeljina, oduzeli raznu tekstilnu robu u vrijednosti od 148.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Srbije i Turske, službenici UIO iz Regionalnog centra Tuzla su izvršili provjere porijekla robe na područiju opštine Gradačac. U prodajnom objektu otkrili su i oduzeli robu stranog porijekla, a u pitanju je obuća i trenerke poznatih svjetskih brendova “Nike“ i “Adidas“ u količini od 2.514 komada.

U saradnji s Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove službenici UIO su izvršili provjeru drugog objekta pravnog subjekta na područiju općine Gradačac te trajno oduzeli robu stranog porijekla. Radi se o majicama i zavjesama za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija, saopćeno je danas iz UIO.

Također, na osnovu operativnih saznanja prilikom rada na putnoj komunikaciji Zvornik-Bijeljina pronađena je određena količina tekstilnih proizvoda bez zakonom propisane dokumentacije o porijeklu i ista je trajno oduzeta.

Vrijednost privremeno oduzete robe je 148.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku