Ćulum: Gram kokaina košta oko 100 KM

Vijesti 29. maj 201813:42 > 13:56
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske završilo je uspješno 2017. godinu. predstavili su to na današnjoj konferenciji za novinare.

MUP RS je prošle godine evidentirao 8959 krivičnih djela, sa 48,7 nepoznatih počinilaca u to vrijeme.

MUP je u 2017. godini imao 70 operativnih akcija, u kojima je slobode lišeno 350 lica, saopštili su.

Od krivičnih djela protiv života i tijela, procenat se, u odnosu na 2016. godinu, povećao 2,5 odsto a od 613 takvih djela, pet je teških ubistava, četiri ubistva.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač pozvao je sve koji imaju informaciju da pripadnici MUP-a RS rade u noćnim klubovima da to prijave MUP-u, nakon čega će takvi službenici biti procesuirani.

Direktor Policije RS Darko Ćulum odgovarajući na pitanja novinara rekao je da u Banjaluci gram kokaina košta 100 KM, da je to ranije bilo duplo skuplje, zavisno od “ponude i potražnje”.

“MI smo prije 2-3 godine srogo zabranuili našim policijskim službenicima da se pojavljuju i rade u noćnim klubovima. Bila je to raniej pojava, ali to je strogo zabranjeno”, istakao je Darko Ćulum, direktor Policije RS.

Novinarka BN-a upitala je koliko košta gram kokaina, prema procjenama na tržištu?

“Ovog momenta ne znam, mislim da je negdje preko 100 KM, zavisno od tržišta, od potražnje i ponude, mislim da je oko 100 KM, ranije je bio i više 200 KM, a sada mislim oko 100 KM”, kazao je Ćulum.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku