Policija SBK privela tri maskirana napadača

Vijesti 01. jun 201810:07 > 10:11
N1

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce i policijske stanice Donji Vakuf, su u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK, nakon niza provedenih planskih aktivnosti rasvijetlili krivično djelo protupravno lišenje slobode.

Naime, u novembru 2016. godine u večernjim satima, jedna osoba je prijavila policiji u Donjem Vakufu da su je presrela tri naoružana maskirana lica dok je upravljao svojim vozilom u naselju Oborci, kojem su uz prijetnju vatrenim oružjem – automatskom puškom, stavili PVC vrećicu preko glave, te mu oduzeli mobilni telefon. 

Nakon toga, prema prijavi, navedenim vozilom prisilno je odvezen u smjeru lokaliteta zv.“Jarčišće“, Oborci, općina Donji Vakuf, kojom prilikom je uspio iskočiti iz vozila u pokretu, te pobjeći u naseljeni dio mjesta Oborci, odakle je prijavio navedeni slučaj policiji.

Radeći na predmetu, policija je identifikovala tri osobe iz Donjeg Vakufa, koje su nakon privođenja priznale izvršenje krivičnog djela. Tokom pretresa objekata koje koriste navedene osobe, pronađena je i oduzeta automatska puška sa preklopnim kundakom i municija, navodi se u saopštenju policije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.