FDS: Šest osoba uhapšeno u Sarajevu u akciji FUP-a

Vijesti 01. jun 201813:02 > 13:09
N1

Policijski službenici Federalne uprave policije su jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva FDS na području navedenog Kantona.

Akcija je nastavljena i danas, a vezana za krivično djelo „Udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ iz člana 340., a u vezi sa krivičnim djelom „Krađa“ iz člana 286. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

”U sklopu navedene akcije, a po Naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi stambenih objekata na više lokacija na području Kantona Sarajevo, te je do sada lišeno slobode šest lica, incijala A.S. (1968.), K.M. (1975.), S.P. (1978.), N.B. (1976.), A.M. (1965.) i M.J. (1981.), a koja se dovode u vezu sa naprijed navedenim krivičnim djelima.

Prilikom pretresa, do sada je pronađena i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda, te veća količina novca, vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lica lišena slobode se privede u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će ista biti u zakonskom roku predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom pretresa pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije”, saopćeno je iz FUP-a danas.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku