Otac uhapšenog bh. studenta pisao Ambasadi Turske u Sarajevu

Vijesti 05. jun 201810:38 > 10:41
Patria

Otac uhapšenog bh. studenta u Turskoj zatražio je od Ambasade Turske u Sarajevu da mu pomognu stupiti u kontakt sa sinom.

Otac Husein Mašetović Ambasadu izvještava o tome da je njegov sin uhapšen 22. maja u gradu Ušak, te da od tada nije stupio sa njim u kontakt.

Turska policija uhapsila je studenta iz Gradačca Selmira Mašetovića (24), pod optužbom za vezu sa članovima organizacije FETO, koju turske vlasti smatraju terorističkom organizacijom.

Husein Mašetović u pismu Ambasadi u Sarajevu piše da je njegovo sin završna godina na Psihološko-pedagoškom fakultetu u gradu Ušak. U Turskoj boravi već pet godina. Nikada nije imao problema sa zakonom. Prije fakulteta završio je medresu. Do vojnog udara u Turskoj 2016. godine bio je stipendista organizacije „Izvor nade“ iz Sarajeva. Za vrijeme vojnog udara nije bio u Turskoj, već u BiH. Od 2016. je boravio u državnom studentskom domu. Do završetak studija ostala su mu samo tri ispita.

Mašetović Ambasadu izvještava da sa sinom nije u kontaktu od 22. maja, kao i to da ne zna šta se tačno dešava sa Selmirom.

“Molim vas kao očajni otac za vaš angažman povodom ovog pitanja“, piše Mašetović u pismu Ambasadi Turske u Sarajevu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.