RH: Radnici iz BiH privedeni zbog iskorištavanja djevojčice

Vijesti 05. jun 201813:34 > 13:41
Grgo Jelavic/PIXSELL

U Općinskom državnom odvjetništvu (ODO) u Rijeci jučer su ispitana dvojica osumnjičenika zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te im je predloženo određivanje istražnog zatvora. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o dvojici radnika iz BiH koji su boravili na Cresu.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci jučer su, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnova sumnje na počinjenje dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, te protiv hrvatskog državljanina (1992.) zbog dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina provedene dokazne radnje njihova prvog ispitivanja.

“Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjak 28. svibnja 2018. i 30. svibnja 2018., iako svjestan nedopuštenosti svog postupanja i činjenice da maloljetnica (2004.) nema navršenih petnaest godina života, nad njom počinio dva navedena kaznena djela“, priopćeno je iz ODO Rijeka.

“Osnovano se sumnja da je 26-godišnjak 20. svibnja 2018. i 27. svibnja 2018., iako svjestan nedopuštenosti svog postupanja i činjenice da maloljetnica (2004.) nema navršenih petnaest godina života, u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona, nad njom počinio bludne radnje“, navodi se.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o dvojici radnika iz BiH koji su boravili na privremenom radu otoku Cresu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.