Detalji potjere na ulicama Sarajeva: Drama nakon krađe

Vijesti 07. jun 201807:34 > 07:37
Faktor.ba/ Arhiv

Prava drama odvijala se sinoć u centru Sarajeva, u ulici Halida Kajtaza kod Željezničke stanice.

Kako prenosi Faktor, nekoliko policijskih vozila jurilo je crveni automobil “opel vectra”, čiji vozač je bježao iz pravca tunela na Ciglanama prema zgradi Ambasade SAD u BiH, sve vrijeme signalizirajući drugim vozilima da se sklone.

Vozači drugih automobila su se sklanjali, a policajci su ubrzo zaustavili i opkolili vozilo, te priveli vozača. Iz Operativnog centra MUP-a KS potvrdili su da je u ulici Halida Kajtaza uhapšena jedna osoba osumnjičena za krađu.

Naime, oko 20 sati prijavljeno je da je u trgovinskoj radnji u Vogošći nepoznati muškarac počinio krivično djelo krađe, nakon čega se vozilom udaljio u pravcu Sarajeva. Za njim je odmah krenula poolicijska patrola PU Vogošća, koja je u međuvremenu o potjeri obavijestila pripadnike PU Novo Sarajevo.

Pripadnici Interventne jedinice PU Novo Sarajevo presjekli su vozaču put iz drugog smjera, nakon čega su ga policajci, s obzirom na to da nije želio sam da se preda, silom izveli iz vozila.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.