"Scream for me Sarajevo" prikazan i u Japanu

Vijesti 09. jun 201817:22 > 17:29
N1

Film "Scream for me Sarajevo" je doživio premijeru u Japanu nakon što je prikazan u kinima širom SAD-a, Kanade, Evrope, Novog Zelanda i Australije.

Podsjetimo, početkom maja, film je prikazan u kinima širom SAD-a.

Kako je tada za N1 kazao producent filma Adnan Ćuhara, distribucija je krenula “od New Yorka do Los Angelesa”.

Izuzetna je čast vidjeti film Scream for me Sarajevo u Americi. Krenula je distribucija od New Yorka do Los Angelesa. Centralni događaj je bio u Hollywoodu gdje su Chris Dale, Alex Elena i Trevor Gibson, bili prisutni samom Q&A (Pitanja i odgovori). Rubrika Q&A je održana poslije filma, a bio je snimljen i dio sa Bruceom Dickinsonom koji se prikazuje po svim kinima po Americi“, kazao je Ćuhara.

“Scream for me, Sarajevo” prati dolazak frontmana Brucea Dickinsona i benda Iron Maiden u opkoljeno Sarajevo u decembru 1994. Koncert u Bosanskom kulturnom centru održan je u tajnosti.

Iako pod opsadom, Sarajevo je na tren zaboravilo užase rata.

Bio je to tračak nade i poruka ljudima da neko na njih ipak nije zaboravio.

Usuđujem se reći da smo priželjkivali da ljudi dožive, vide i zavole film. Ovo sad ide korak više i pravo smo sretni zbog toga. Film je prerastao nas i živjet će godinama. S partnerima u Universalu je fenomenalno raditi jer su pravi profesionalci i unaprijed se zna svaki korak. Neke stvari su već rasprodate, tipa posteri sa potpisom Bruce Dickinsona. Super je sva ta priča, ali tek je krenulo, tek je zagrijavanje“, istakao je producent Adnan Ćuhara.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.