Emrić: Žele sakriti greške i daju smiješna obrazloženja

Vijesti 21. jun 201807:39 > 07:41
N1

Jasmin Emrić, zastupnik Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) u PS BiH gostovao je u programu N1 gdje je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

“Znamo da građani u BiH teško žive, da su plaće u realnom sektoru veoma niske, da su ljudi koji se bave poljoprivredom u sve težoj situaciji”, kazao je Emrić.

Znali smo da je ono što se predstavljalo nije stvarni i ključni problem i nije stvarna mjera da se želi pokrenuti novi investicijski ciklus u BiH i izgraditi novi kilometri, nego da je to kolateral za nove kreditne aranžmane. Povećane akcize za povećan kredibilitet za nove aranžmane i vraćanje starih kredita“, dodao je Emrić.

Kazao je da nisu urađene kvalitetne projekcije nakon povećanja akciza.

“Išlo se prebrzo, nije bilo analiza i kvalitetnih projekcija nakon povećanja akciza. Nisu se dogovorili oko raspodjele i oko povećanja akciza”.

Emrić je kazao da vlasti nisu uradile šta su obećale, a građani trpe.

Gorivo je sve skuplje, cijena se ne može kontrolirati. Cijene nafte se određuju slobodno na tržištu, to vlasti ne mogu kontrolisati. Nema onoga što su obećali, a građani trpe. Vrlo nevješto prikrivaju svoju odgovornost, trebali su između sebe dogovoriti kako će raspodjeliti sredstva i kako će realizovati dogovor. Vidi se da oni na različite načine žele prikriti odgovornost, svoju grešku i daju ta smiješna obrazloženja“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.