VIDEO| Burno u Narodnoj skupštini: Poziv na obračun

Vijesti 03. jul 201818:54 > 19:11
N1

Tokom sinoćnje rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske o izvještaju Anketnog odbora o stradanju Davida Dragičevića, došlo je do verbalnog okršaja ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i poslanika Adama Šukala, te poziva na razračunavanje.

Do fizičkog kontakta ipak nije došlo, a dan nakon prijetnji, Šukalo kaže da mu je ugrožena bezbjednost, a Lukač odgovara to su lične paranoje.

Istovremeno, iz više političkih stranaka stigle su nepotvrđene informacije da je Tužilaštvo okarakterisalo slučaj Dragičevć kao ubistvo.

Postoji naredba tužioca o sprovođenju istrage protiv NN osoba za ubistvo Davida Dragičevića, ali ona nije zvanično saopštena, tokom sinoćnje rasprave rekao je ministar policije Dragan Lukač.

Polemišući o samom djelu, ali i izvještaju skupštinskog Anketnog odbora došlo je do sukoba između Lukača i poslanika Adama Šukala.

“Smirite ga, da ga ja ne smirujem, ako ga ja budem smirivao neće mu biti dobro… pa kad god,…hah momčino, oćemo odmah? Pa, ja nikad u životu nisam odbio izazov”, kazao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Nije bilo fizičkog okršaja, ali jeste rasprave u restoranu, koja se i danas nastavila.

“Pošto sam ja izašao prvi, njegovo obezbjeđenje je poskakalo, on se zaletio na mene, imaju sigurnosne kamere, kao i one što su bile prošle godinae kada se zaletio na mene i rekao da će krv poteći, ja sam podnio krivičnu prijavu za ugrožavanje lične bezbjednosti”, naglašava Adam Šukalo, poslanik u NSRS.

“U skupštini Japana se potuku, pa nikom ništa, šta je problem. Ali dobro nismo se mi tukli, imali smo verbalnu raspravu. Ja se sa Šukalom ne mogu složiti oko mnogih stvari. To je čovjek koji je sa 260 glasova došao u ovu Narodnu skupštinu i nemojte da sada meni takvi drže predavanje o lijepom ponašanju”, naglasio je Lukač.

Predavanje, ali o pravosuđu i društvenim mrežama, novinarima je održala poslanica DNS-a Spomenka Stevanović. Tražila je da Anketni odbor, ali i vladajući povuku zaključke u slučaju Dragičević, jer je kako je rekla činjenica da je Tužilaštvo donijelo naredbu o provođenju istrage za ubistvo.

Ništa ne bi bilo sporno, da se Tužilaštvo zaista i oglasilo.

Dobro je što je Tužilaštvo donijelo naredbu o provođenju istarge. Sinoć smo to svi pročitali na društvenim mrežama. Ubijeđena sam da jeste, jer su mnoge društvene mreže objavile, nije bilo samo na jednom portalu”, istakla je Spomenka Stevanović.

Dok javnost iščekuje tužilačku kvalifikaciju djela u slučaju stradanja Davida Dragičevića, građani su tačno 100. dan na Trgu Krajine. Borbu za istinu i pravdu nastavljaju, a otac Davor za 7. juli najavljuje veliki skup “PRAVDA ZA DAVIDA”, na kojem će otkriti motive kako od početka tvrdi surovog ubistva njegovog sina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.