Vlada RS naložila: Bez obilježja BiH na vježbi "Srbija 2018"

Vijesti 04. jul 201810:09 > 10:10
N1

Vlada Republike Srpske donijela je zaključak u kojem se navodi da su upoznati sa informacijom o učešću predstavnika Republičke uprave civilne zaštite RS na međunarodnoj vježbi "Srbija 2018". Kako je navedeno u zaključku entitetske vlade, na ovoj vježbi pripadnici civilne zaštite ne smiju nositi obilježja Bosne i Hercegovine.

“Vlada Republike Srpske saglasna je da Republička uprava civilne zaštite učestvuje u međunarodnoj vježbi ‘Srbija 2018’, koja se održava u prvoj polovini oktobra 2018. godine na širem području Beograda sa sljedećim predstavnicima: Jedinica za radiološko-hemijsko-biološku zaštitu (10 osoba) i Jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom (11 osoba), da u tijelima vježbe budu dva predstavnika Republičke uprave civilne zaštite i da vježbu prati pet posmatrača, s tim da su pripadnici navedenih jedinica obavezni da tokom sprovođenja operativnih aktivnosti nose uniforme sa oznakama pripadnosti civilnoj zaštiti Republike Srpske, bez obilježja BiH, te da u kampu gdje će biti smješteni timovi iz Republike Srpske bude istaknuta zastava Republike Srpske”, navodi se u jednom od zaključaka Vlade RS koja će za ovu namjenu izdvojiti 10.000 KM.

Vježba će biti održana u oktobru ove godine u zajedničkoj organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora za vanredne situacije Srbije i Euroatlantskog koordinacionog centra za vanredne situacije koji je glavni mehanizam za pružanje pomoći civilima za vrijeme elementarnih nepogoda NATO-a.

Međunarodna terenska vježba upravljanja posljedicama vanrednih situacija “Srbija 2018” bit će održana u periodu od 8. do 11. oktobra 2018. godine na teritoriji opština Mladenovac i Aranđelovac, gdje se očekuje oko 30 timova iz 26 zemalja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVOna ovom linku.