Otvoren Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Salzburgu

Vijesti 04. jul 201815:42 > 15:44
Izvor: Fena

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Tomislav Leko i novoimenovani počasni konzul BiH za pokrajinu Salzburg Markus Friesacher svečanim prijemom u Salzburgu otvorili su 3. jula Počasni konzulat Bosne i Hercegovine za pokrajinu Salzburg.

Otvorenju je nazočio je i guverner pokrajine Salzburg Wilfried Haslauer, gradonačelnik grada Salzburga Harald Preuner kao i drugi visoki zvaničnici pokrajine i grada Salzburga, predstavnici diplomatskog zbora kao i gospodarstvenici pokrajine Salzburg.

Veleposlanik Leko tijekom obraćanja napomenuo je tradicionalno dobre odnose Bosne i Hercegovine i Republike Austrije na svim razinama i zajedničku bogatu povijest koja je temelj pozitivnih učinaka današnjih odnosa dvije zemlje.

Istaknuo je da je Republika Austrija jedan od ključnih zagovarača pristupanja BiH Europskoj uniji kao i da je najveći investitor u BiH što je od neizmjerne važnosti za bh.ekonomiju.

Također je istaknuo da će Počasni konzulat na čelu s počasnim konzulom Markusom Friesacherom koji je ugledan poduzetnik u području prometa naftnih derivata, nekretnina i osiguravateljskog biznisa kao i visoko pozicionirani menadžer u austrijskoj naftnoj kompaniji OMV, dodatno unaprijediti suradnju dvije zemlje.

Friesacher je u svom obraćanju napomenuo je da je cilj njegovo djelovanja još bolje povezivanje i jačanje suradnje dvije zemlje te da će za ostvarivanje cilja koristiti svoje raspoložive političke i ekonomske kontakte.

Guverner pokrajine Salzburg Haslauer je ukazao na važnost povezivanja pokrajine Salzburg s Bosnom i Hercegovinom te napomenuo naklonjenost Republike Austrije zemlji iz koje dolaze mnogi građani koji žive i svojim djelovanjem pozitivno doprinose Salzburgu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.