Održana komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica

Vijesti 10. jul 201812:20 > 12:23
Izvor: N1

U Srebrenici je danas održana komemorativna sjednica Skupštine opštine na kojoj su odbornici, načelnik i zamjenik načelnika, te osobe iz javnog i političkog života odale počast svim nevino stradalim stanovnicima ovog grada u posljednjem ratu.

Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1

  Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković, a prisutnima se obratio načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, koji je rekao:

“Komemorativnom sjednicom na dostojanstven način pokazujemo kako je moguće da budemo jedinstveni i pokažemo svima kako je u Srebrenici moguć suživot. Prošlost ne možemo promijeniti, ali budućnost moramo graditi. Na to nas obavezuju naša djeca, ali i naši najmiliji koji su izgubili svoje živote u proteklom ratu. Zločini nad svim narodima ne smiju se zaboraviti. Na nama je da opominjemo da se oprostiti mora, ali ne i zaboraviti. Svako ko je činio zločin nad bilo kim i za bilo koga, mora odgovarati za ta djela. Naš zadatak je da stvaramo ambijent u kojem će naši sugrađani imati bolji život”, rekao je Grujičić.

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković rekao je da je komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica način da se prisjeti svih žrtava tokom rata u Srebrenici.

“Ovo je još jedan pokazatelj da su Srbi i Bošnjaci spremni da odaju počast svim žrtvama, ali i da se okrenemo zajedničkoj budućnosti koja nema alternativu u Srebrenici”, poručio je Alivuković.

Odbornici Srebrenice donijeli su 2007. godine odluku da 10. jula svake godine bude održana sjednica Skupštine opštine na kojoj se odaje počast svim stradalim Srebrenčanima u proteklom ratu, Bošnjacima, Srbima i pripadnicima drugih naroda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.