Franjo Topić uputio pismo Daliću i Šukeru

Vijesti 12. jul 201815:30 > 15:38
N1

Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" iz BiH, je danas uputio pismo Hrvatskom nogometnom savezu u kojem je izrazio čestitku i zahvalnost Davoru Šukeru, predsjedniku Saveza i Zlatku Daliću, selektoru hrvatske fudbalske reprezentacije.

Razlog za Topićevo pismo je historijski uspjeh “Vatrenih” na Mundijalu – finalna utakmica protiv Francuske. U obraćanju Daliću, Topić je kazao sljedeće:

“Osjećaj nakon sinoćnje pobjede i povijesnog plasmana u finale sVjetskog nogometnog prvenstva, neopisiv je. Vi, poštovani izborniče, i Vaši sjajni nogometaši zato zaslužuju naše divljenje. Čestitam u ime Hrvatskog kulturnog društva Napredak i u svoje osobno ime Vama i Vatrenima na najvećem uspjehu hrvatskog sporta u povijesti. Vi ste za nas već sada prvaci”.

HKD Napredak
HKD Napredak

S druge strane je Topić je Šukeru poručio da zahvaljujući njemu i selektoru Daliću “živimo dane velike sreće i nacionalnog zanosa i ponosa”, te je dodao:

“Zahvaljujem Vam i čestitam na tomu u ime Hrvatskog kulturnog društva Napredak i u svoje osobno ime. Samo je jedno srce Vatreno! Sreno – u finalu”, poručio je Topić.

Podsjećamo, Hrvatska je sinoć uspjela nakon 120 minuta igre savladati Englesku rezultatom 2-1 u polufinalu Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji. Do sada najznačajniji rezultat na najvećoj smotri fudbala su susjedi ostvarili 1998. godine kada su pod trenerskom palicom Miroslava Ćire Blaževića osvojili treće mjesto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku